söndag 26 april 2009

Något från barndomen

Kimmie skrev att vi skulle berätta något från barndomen och det här är det som jag kom att tänka på:

När jag var runt elva år bodde vi ungefär mitt i Skåne, där vi hyrde ett hus och hade skogen precis där tomten slutade. Det var en sluttning ner och sen var man i skogen och där var fullt med bäckar. Detta var vår favoritlekplats. En dag hade vi tagit med en stor hink som vi samlade alla grodor (och en och annan padda misstänker jag) vi hittade. Det var från 1 cm små till stora, stora paddor (?) på 12-15 cm. Så otroligt roligt vi hade när vi fångade in alla dessa och sen gick vi med alla grodorna hem och byggde en grod-damm och vi hade även grodtävling, vi byggde banor till grodorna som de skulle ta sig fram igen och hade även race - där vi ställde upp grodorna på linje för att se vem som var snabbast och en massa annat trams. Trist när det var dags att lägga sig för på morgonen var vår grod-damm tom.

Tilläggas bör att bakgården var enorm och relativt vildvuxen så vi fick härja rätt fritt där ute, det var bara framsida på huset som hade fina gräsmattor och ordnade rabatter. Framsidan var också väldigt stor och det var en grusväg ner från stora vägen och den var kantad med stora vitkalkade stenar. Stenar som vi med stor glädje vände på (om vi orkade) för att kolla in alla kryp som bodde där under. Varken mamma eller pappa blev särskilt glada när vi vänt på någon sten, för vi la aldrig tillbaka dem där de skulle vara eller så hade vitkalkningen gått av.....

En annan favoritlek var att leka utomhus med plastdjur och bondgård. När pappa hade klippt gräset tog vi det som var avklippt och gjorde höskullar till våra gårdar. :-)

När vi bodde där, fanns det alltid något att göra. Mycket djur hade vi och nära till naturen och alla dess möjligheter. Hoppa och plaska i bäcken, jaga/fånga djur både på land och i vatten. Vid ett tillfälle plockade blommor som det visade sig vara fridlysta - då blev mamma lite svettig och sa att hon var väldigt glad för buketten men vi fick ALDRIG någonsin mer plocka dessa blommor.

3 kommentarer:

Kimmie sa...

Låter mysigt!

-Nena- sa...

Kul att läsa lite minnen.
Jag funderar fortfarande på vad jag ska skriva om.

Annica sa...

Låter härligt dina barndomsminnen.Lite som Bullerbybarnen